Viden

Viden

Her finder du vores artikler om familieretsemner.

af Iben Elene Oksfeldt

Cand.psych. og indehaver

Artikel, 5. september 2023


Retten til en afgørelse inden en rimelig frist

Krav til sagsbehandlingstid, jf. EMRK's art. 6 (1) - et casestudie i en familieretssag


Ventetider i familieretssystemet er ikke et nyt problem. Kendskab til rimelighedsvurderingen i EMRK er derfor et vigtigt redskab til at skabe fremdrift i sagerne og til at holde staten ansvarlig, når rettigheden krænkes.


Læs mere her

Notat, 5. juni 2023


Forældrefremmedgørelsessyndrom - findes det?

Begrebet 'forældrefremmedgørelsessyndrom' er ikke veldefineret. Empiriske studier har vist, at syndromet ikke optræder som en pålidelig faktor i samværs- eller socialsager.


Der er ikke belæg for at påstå, at det nødvendigvis er til barnets bedste at have eller få kontakt med den forælder, barnet afviser.


Læs mere her

af Iben Elene Oksfeldt

Cand.psych. og indehaver

Testimonials

Litehouse har landets bedste og mest kompetente rådgivere indenfor det område, der vedrører højkonflikt skilsmisser. De har såvel den juridiske som psykologiske spidskompetence, og der findes ingen over eller ved siden af i DK.


— Sara Cristoffanini på TrustpilotKompetente, vidende, ordentlige og empatiske. Jeg kan på det varmeste anbefale Litehouse Consult. Alle jeg har snakket med har været utrolig kompetente og har haft styr på regler og processer. De kender til udfordringer og karakteristika i sager med psykisk vold og grænseløs adfærd.

— Marie L på TrustpilotUundværlig kompetent rådgivning. Dygtige rådgivere, godt kendskab til området og meget fokus på barnets bedste.


— Maj-Britt på Trustpilot

Kontakt os for en uforpligtende samtale